Все, що ми робимо у своєму житті, воно з’єднане в єдиний Божий проект. Проект, який йде далеко за межі цього світу і у земному житті нам може бути не зрозумілим. Але, власне, задля цього ми все в житті і робимо. Через те, що Марта спочатку не слухає Ісуса, який є воплоченим Словом, вона не має того світла, щоб це все збагнути і упорядкувати пріоритети.

Христос повторює двічі «Марто, Марто», і це означає, що Господь кличе її увійти в перспективу життя - того, яке пропонує Ісус Христос. Всередині свого серця Марта є поділеною, адже переймається такими різними справами. Ці справи навіть можуть бути добрими, але не мають єдиної мети і сенсу: вона не знає, куди йде. Займається собою, переймається проблемами цього світу, натомість не дивиться Божими очима: як Він ці справи бачить, оцінює і скеровує.

Святий Петро відкриває двері Небесного Царства ключами сильної віри – визнаючи Ісуса Христа Сином Бога. А відтак запрошує кожного з нас також увійти через ці відчинені двері, увірувати у Христа і визнати його своїм Спасителем. Даймо і ми сьогодні відповідь на це питання Ісуса, яке він поставив апостолу Петру: « Хто я для тебе?».

Чи ви коли-небудь проводили паралелі між сьогоднішнім святом - Різдвом Івана Хрестителя, і звичайним природнім явищем? Я якось над цим задумався і, виявилося, що можна побачити, як на природу накладається, так би мовити, релігійний зміст(або навіть навпаки - природа приготовляється до народження останнього пророка, за яким приходить Ісус Христос). 

Роздуми владики Йосафата Мощича над Євангельським уривком Мт. 9:1-8

Скільки кожен з нас може налічити власних друзів, які у непрості моменти життя прийдуть нам на допомогу? Складно відповісти, це правда... Ми маємо по тисячі френдів у Фейсбуці. Але чи маємо чотирьох вірних друзів?

30 червня до Гошівського монастиря отців василіан із різних куточків України чисельно з’їхалися вірні – члени товариств Апостольства Матері Божої, покровительки доброї смерті. З Чернівців на зустріч поїхали 25  членів молитовної спільноти парафії Чернівецької катедри. Адміністратор храму отець Валерій Сиротюк вранці благословив делегатів з’їзду та передав  через куратора спільнотою Володимиру Йовик сердечне побажання організаторам молитви у Гошеві - наступний ювілейний з’їзд молільників про добру смерть, провести  перед Чудотворною іконою Матері Божої Чернівецької.