Члени Постійного Синоду УГКЦ зустрілися з головою Чернівецької ОВА

14 грудня 2023, 21:51

У Чернівцях відбулася зустріч членів Постійного Синоду УГКЦ на чолі з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом з очільником Чернівецької обласної військової адміністрації п. Русланом Запаранюком. Під час розмови спільно обговорили сучасні виклики, які стоять перед державою, Церквою, суспільством та релігійними організаціями.

Члени Постійного Синоду УГКЦ зустрілися з головою Чернівецької ОВА

Глава УГКЦ з учасниками Постійного Синоду висловили повагу громаді, а також цікавилися життям Буковини в умовах війни.

Владика Йосафат Мощич, Чернівецький єпарх, розповів представникам влади про діяльність Церкви на території області, зокрема про благодійні справи та ініціативи, спрямовані на допомогу Збройним силам України, внутрішньо переміщеним особам, а також підтримку родин захисників. УГКЦ у Чернівецькій області налічує 29 релігійних організацій та обʼєднує тисячі вірян.

У свою чергу, керівництво Чернівецької ОВА подякувало Українській Греко-Католицькій Церкві за те, що разом з усім народом переживає і реагує на виклики війни всюди, де є українці.

На завершення, учасники Постійного синоду УГКЦ мали нагоду привітатися та помолитися разом з учасниками Ради церков та релігійних організацій регіону, які у той час мали засідання.

Департамент інформації УГКЦ
фото пресслужби Чернівецької єпархії УГКЦ

Дивіться також