Глава УГКЦ з єпископами Постійного Синоду відвідав університети у Чернівцях

13 грудня 2023, 08:41

12 грудня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та учасники Постійного Синоду Єпископів УГКЦ — митрополит Борис Гудзяк, владика Богдан Дзюрах, владика Володимир Ющак, владика Йосафат Мощич, владика Андрій Хім’як — відвідали Буковинський державний медичний університет та Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, де зустрілися з ректоратом і студентами.

Глава УГКЦ з єпископами Постійного Синоду відвідав університети у Чернівцях

Буковинський державний медичний університет

У Буковиському медуніверситеті архиєреї зустрілися з ректором Ігором Герушем, аби висловити подяку закладу, де навчаються, зростають майбутні медики. Блаженніший Святослав зауважив, що він сам за освітою медик, та підкреслив, що зараз медики важливі для всіх нас, для функціонування суспільства, адже вони зцілюють недужих. Однак часом і самі медпрацівники потребують ресурсу зцілення.

На зустрічі архиєреї УГКЦ та ректорат університету говорили про важливість ментального здоров’я, зокрема не тільки серед духовенства, але так само і серед медиків. Буковинський державний медичний університет — один із небагатьох, у яких вивчається медична психологія. Відтак учасники зустрічі обговорили перспективи медичного капеланства в Україні, а насамкінець обмінялися подарунками.

Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича

Також Патріарх і єпископи відвідали Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, де їх зустрів ректор Роман Петришин. Члени Постійного Синоду відвідали свято студентів, де Блаженніший Святослав звернувся до них зі словом. Предстоятель представив студентам присутніх єпископів і підкреслив, що вони прибули сюди з різних країв. Відтак привітав із прийдешніми святами. «Ми всі разом у тому Різдві, і входячи в новий рік, будемо разом молитися і боротися за перемогу. Щоб ви справді відчули, що світ про нас не забуває. Кожен з владик вам може посвідчити, що і Німеччина, і Сполучені Штати Америки, і Польща, всі вболівають за Україну, всі солідарні з Україною. Нехай жоден злий дух не підшіптує нам, що від нас хтось втомився. Неправда. Світ сьогодні дивиться на Україну, бо в Україні кується майбутнє. Не тільки нашої Батьківщини, не тільки Європи, але цілого світу», — сказав Блаженніший Святослав.

Учасники Синоду також оглянули університетську каплицю святого Іоана Нового Сучавського та церкву Трьох Святителів, що при університеті.

Департамент інформації УГКЦ
фото пресслужби Чернівецької єпархії УГКЦ

Дивіться також