Храмове свято у смт. Глибока

1 жовтня 2023, 19:36

У неділю, 01 жовтня, владика Йосафат Мощич здійснив душпастирський візит у смт. Глибока з нагоди храмового празника Покрови Пресвятої Богородиці.

Храмове свято у смт. Глибока

Урочистості храмового свята розпочалися зустріччю та привітанням владики Йосафата парафіянами на чолі з адміністратором о. Юрієм Сахарчуком, запрошуючи очолити Божественну Літургію.

«Сьогодні наші матері мають велике завдання - обов’язок виховання дітей, нового покоління, - наголошує у проповіді єпископ Чернівецький, - і це зараз важче, адже часто матір залишається одна, поки батько перебуває на фронті, захищаючи державу. Щоби цю місію добре виконувати, треба найперше набратися сили, мудрості Божої, перебуваючи у стосунку, молитві з Богом, подібно як Марія, сестра Марти.

Постать Богородиці, зокрема у свято Покрови, показує нам її долоні, в яких вона тримає в молитві перед Богом кожного з нас. Сьогодні ми тривожимося, але з вірою прибігаємо до материнського захисту Пресвятої Богородиці, і просимо її заступництва для наших захисників і захисниць, яких сьогодні в особливіший спосіб згадуємо і за яких молимось».

У своєму слові владика Йосафат привітав парафіян та гостей, подякував о. Юрію за невтомне служіння на парафії, а також вручив катехитичну місію імості Христині Сахарчук.

В свою чергу о. Юрій подякував владиці Йосафату за присутність у храмовий день та запевнив у молитвах та вірному душпастирському служінні на порученій парафії.

По завершенні Архиєрейської Літургії відбулося освячення води, після чого наймолодші парафіяни представили для присутніх пісню і танець, а батько о. Юрія п. Ярослав прочитав власний вірш на духовну тематику. Опісля парафіяни з гостями мали празничне частування.

Дивіться також