«Ми тут разом, аби відчути єднання»: Глава УГКЦ з Постійним Синодом освятив вертеп на центральній площі Чернівців

13 грудня 2023, 21:11

13 грудня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав та єпископи Постійного Синоду УГКЦ зустрілися з міським головою Чернівців Романом Клічуком та освятили Різдвяний вертеп на центральній площі міста.

«Ми тут разом, аби відчути єднання»: Глава УГКЦ з Постійним Синодом освятив вертеп на центральній площі Чернівців

Зустріч з мером Чернівців

На зустрічі з міським головою Патріарх подякував за відкритість міської ради до Церкви, засвідчив повагу і підтримку Української Греко-Католицької Церкви місцевій громаді. «Наша Церква говорить до сердець людей, народів, які знаходяться у країнах, де перебувають українські біженці, де є наші єпархії та екзархати. Не маємо права зневірюватися, змучуватися, бо світ нас підтримує, і сьогодні тут присутні владики Постійного Синоду засвідчують підтримку народів у тих країнах, де є їхнє місце служіння», — сказав Блаженніший Святослав.

Освячення вертепу

Відтак Глава УГКЦ разом з єпископами Постійного Синоду освятив Різдвяний вертеп на центральній площі Чернівців. До церемонії відкриття Різдвяної шопки долучились представники різних релігійних конфесій, громадських організацій та містяни. Аматорські колективи колядували та співали різдвяних пісень, віншували.

«Місто Чернівці — великий культурний осередок життя нашої держави і Церкви. Мені випала честь у контексті діянь Постійного Синоду Єпископів нашої Церкви освятити цей вертеп. Попри дощ, у нас на серці світло. Різдво — це про справжній небесний мир, який іде до людини. Це таїнство присутності Всемогутнього у маленькій беззахисній дитині. Таїнство перемоги світла над темрявою, добра над злом. Приємно, що тут є єпископи з різних країн — владика Борис Ґудзяк з Філадельфії, очільник нашої Церкви у США, владика Володимир Ющак з Вроцлава, владика Богдан Дзюрах, єпископ у Німечччині та п’яти країнах Скандинавії. Свято єдності — бо 25 грудня усі християни України будуть відзначати Різдво разом з усім світом. Ми тут разом, аби відчути єднання. Бог з нами. Давайте будемо разом крокувати у молитві за наш багатостраждальний народ, за наше військо. Будемо готуватись прийняти Христа у наші серця та домівки», — промовив Блаженніший Святослав.

Предстоятель також прийняв Вифлеємський вогонь від чернівецьких пластунів та благословив присутніх. На завершення усі разом промовили «Отче наш», помолились та спільно заколядували.

Департамент інформації УГКЦ
фото пресслужби Чернівецької єпархії УГКЦ

Дивіться також