Представники Чернівецької єпархії доєднались до Форуму молодіжного душпастирства УГКЦ

13 лютого 2024, 12:46

З 9 по 11 лютого у Києві проходив Форум молодіжного душпастирства УГКЦ, спрямований на формування стратегії розвитку, за якою працюватимуть до 2030 року. На подію з’їхалися священники, молодь та лідери молодіжних спільнот зі всієї України, зокрема й представники Чернівецької єпархії УГКЦ.

Представники Чернівецької єпархії доєднались до Форуму молодіжного душпастирства УГКЦ

У події взяли участь Маргарита Чичерська, референт у справах студентства, та Ганна Кіш, голова ТУСК «Обнова» м. Чернівці.

Перший день Форуму був присвячений аналізу діяльності молодіжних комісій УГКЦ, визначення їхніх сильних та слабких сторін, а також з прогнозування викликів і досягнень на наступних сім років.

Наступний день розпочався зі спільної молитви у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Опісля з вітальним словом до учасників звернувся о. Ростислав Пендюк, голова Комісії УГКЦ у справах молоді.

Відтак презентували результати дослідження, що передувало Форуму — «Потреби молоді УГКЦ».

Згодом на присутніх очікувала панельна дискусія та робота в групах, спрямована на визначення основних викликів сьогодення й шляхи їх викорінення.

У неділю, 11 лютого, відбувся останній день Форуму. Він розпочався з праці груп митрополій, організацій та спільнот. Зокрема йшлося про шляхи практичної реалізації напрацювань.

Незабаром учасники єдналися у молитві на Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у співслужінні чисельно зібраного духовенства.

У часі своєї проповіді Блаженніший звернувся до молодіжних душпастирів, очільників Комісії УГКЦ у справах молоді, а також дівчат і хлопців, які представляють різні молодіжні організації й спільноти:

«Немає інших стосунків між Церквою і молоддю, як тільки стосунки любові, любові Мами щодо своїх дітей. Тому кожна молодіжна спільнота, кожен вид нашого молодіжного душпастирства має бути нічим іншим, як лише школою любові».

Опісля Літургії Предстоятель зустрівся з молоддю у Синодальній залі, де поділився з присутніми своїми думками, побажав нових звершень, а також відповів на запитання, які виникали в учасників.

«Молодь є не лише нашим майбутнім, а й сьогоденням. Нехай Господь благословить, щоб ми змогли це світло передати. Наша надія в Бозі, а ми маємо цю надію проєктувати. Тому мені б дуже хотілося, щоби ви залишили тут, у цій залі, ці напрацювання, які прописали, і щоб наші працівники Патріаршої курії приходили сюди й переглядати ваші ідеї, щоби вони почали промовляти до них», — додав на завершення Патріарх.

Форум став для молоді не лише засобом напрацювань, а й простором єднання та нових знайомств, можливістю, стати ближче, незважаючи на відстань.

Дивіться також