У Чернівцях звершився Чин похорону дружини священника

14 липня 2023, 11:49

У середу, 13 липня, у Чернівцях, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці і святого Антонія звершився чин похорону пані Оксани Гасинець, дружини пароха парафії, військового капелана отця Василя, яка на 48-му році життя упокоїлася у Бозі після важкої хвороби.

У Чернівцях звершився Чин похорону дружини священника

Очолив чин похорону преосвященний владика Йосафат Мощич у співслужінні з чисельним духовенством. Провести в останню дорогу та підтримати близьких покійної зібралися парафіяни, мешканці міста, знайомі, які досвідчили добрий приклад життя пані Оксани.

В часі парастасу єпископ Йосафат звернувся до присутніх, пригадуючи правду віри щодо безсмертя людської душі. «Бог не задумав для людини смерті, страждання, їх у світ привів гріх. Проте Христос своїм воскресінням перемагає це, і відкриває шлях додому – праведники переходять до дому Небесного Отця. Ми молимося за збереження від наглої несподіваної смерті. Чи була вона для раби Божої Оксани несподіваною? Думаю ні, своїм послідовним практикуючим християнським життям вона готувалася 47 років, а особливо останній рік у недузі. Вона завжди була у молитві, сповіді, Євхаристії. По людськи важко є зараз сім’ї, родині новопреставленої переживати біль втрати, але як Церква ми віримо, що вона є в руках Божих».

«Кожен, хто знав пані Оксану, може досвідчити приязнь у найбільшій формі, що таке любов Божа, що виявляється через її усмішку, людське ставлення, лагідне серце і повсякчасну терпеливість, смиренність і вдячність за те, що може послужити цій парафії, катехизувати дітей, бути добрим прикладом дружини священника» - засвідчив о. д-р. Юрій Щурко.

Після заупокійних богослужінь похоронна процесія вирушила до катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці, де помолилися панахиду. Відтак завершили чин похорону на Центральному кладовищі м. Чернівці.

Дивіться також