У Новодністровську, Хотині і Глибокій створено парафіяльні «Карітаси»

1 липня 2023, 11:01

28 червня, з благословення владики Йосафата Мощича, в Чернівецькій єпархії створено три парафіяльні «Карітаси»: у Новодністровську, Хотині і Глибокій.

У Новодністровську, Хотині і Глибокій створено парафіяльні «Карітаси»

Усі вони «виросли» з соціального служіння на парафіях, яке є одним із пріоритетних напрямків діяльності Церкви, і є наслідком досвіду, сталості і невпинності цього руху, і бажання служити якомога більшій кількості людей.

Парафії, які сьогодні зголосилися до створення парафіяльних «Карітасів», як зазначають у Карітас Чернівці, продемонстрували насамперед готовність бачити проблему – а далі вже шукати шляхи її вирішення з наявними в себе людьми, ресурсами, знаходити й залучати інші ресурси, писати грантові заявки, здійснювати фандрейзинг.

 Будь-яке служіння починається з маленьких справ. І таких справ на кожній із цих трьох парафій УГКЦ було чимало: потужна робота з дітьми і підлітками на парафії в Новодністровську (о. Андрій Кадлубіцький), численні зорганізовані волонтерами парафії благодійні ярмарки у Глибокій (о. Юрій Сахарчук), жертовна праця на благо ближніх у Хотині (о. Юрій Перхун).

Результат таких справ свідчить про готовність цих парафіяльних громад здійснювати соціальне служіння систематично, якісно, обмінюватися досвідом, допомагати іншим, навчатися. Адже тепер благодійні організації «Благодійний фонд «Карітас смт. Глибока», «Благодійний фонд «Карітас Преображення Господнього м. Хотин» і «Благодійний фонд «Карітас Новодністровськ» входитимуть до мережі «Карітас України». Реєстрація і активна діяльність благодійних фондів «Карітас» сприятиме і зростанню та розвитку парафій.

Дивіться також