Владика Йосафат рукоположив диякона Назара Блоша у священичий сан

30 жовтня 2022, 20:12

30 жовтня, у Катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці м. Чернівці під час Архиєрейської Літургії преосвященний владика Йосафат Мощич уділив ієрейські свячення диякону Назару Блошу.

Владика Йосафат рукоположив диякона Назара Блоша у священичий сан

У проповіді єпископ Чернівецький звернув увагу на значенні події зустрічі Господа та вдови з покійним сином. «Христос зустрічає похоронну процесію. І настільки зворушується, що втручається в історію цієї вдови і її покійного сина, і повертає не просто біологічне життя, але дарує інакше життя іншої якості. Рано чи пізно всеодно прийде фізична смерть, але хто вірує і охреститься, стає причасником божественного життя».

Після завершення богослужіння єпископ привітав новопоставленого ієрея і побажав йому бути ревним душпастирем, який зустрічатиме «духовних мерців» і приводитиме їх до пізнання правди об’явлення Божого, яке звільняє людину від неволі та дає життя вічне.

У свою чергу нововисвячений отець Назар склав подяку рідним, дружині, наставникам та усім причетним до священичого виховання за підтримку, та попросив усіх присутніх про молитву за гідне священиче служіння.

Дивіться також